:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Tuesday, June 30, 2009

Something not to worry anymore

Salam..

Before this,I found that it is hard to accept things that happen to us..it is such a waste when we cried for something that will never change..So, gunelah sebaik-baik mungkin deria yang diberikan Allah kepada kita kerana setiap satu nye mempunyai kelebihan tersendiri..Belajarlah dari kesilapan kerana tanpa kesilapan kita tidak akan tahu dimanakah takat ataupun tahap kite sekarang..;)

Wednesday, June 24, 2009

Sincerity..?

Salam..

Hurm..I am just wondering why i put sincerity as a title..i just want to discover why there is not easy for people to make the other feel their sincerity..


Sincerity is generally understood to be truth in word and act. One who means what he says is sincere person. One who does not mean he says is not sincere man, and is perhaps even a hypocrite. Because of its purity the term "sincerity" has endeared us..

SO, is it not enough for me to categorize as a sincere man..?huk3..

Tuesday, June 23, 2009

Tidow, tidow dan tidow..

Salam...

hurm...nape eek aku rase tidow cam best jewr cuti2 nie?huhu..tambah2 tidow waktu petang..pergh!!! nikmat tak terkate, kene lakx bilik ade air-cond en?klo tak pown bilik pasang kipas no lima en?yang pusing cam nak tercabut jewr aku tengok..ditambah pulak lepas lunch en..huhu..mang best..mate nie rase berat jewr nak bukak..hak3..Actually aku admit la aku balik nie mang tidow jewr keje aku..huhu..layan...


So bagi sape yang cam tak berape setuju bab2 tidow nie..nie aku nak bagitaw sket fakta mengenai tidow nie..huhu

Orang dewasa memerlukan 6-8 jam tidur sehari. Kanak-kanak pula memerlukan masa tidur yang lebih panjang, manakala golongan warga usia emas memerlukan masa yang lebih pendek di antara 4-5 jam sehari. Masalah tidur merujuk kepada gangguan pada corak tidur..hak3..so kalo korang nak mulakan hari ngan sihat, start la korang ikut tips aku nie..huhu..aku bagi taw je la en..aku nak follow pown x ley la gakz en..hwa3..


Ha nie lakx antare sebab asal lah korang2 nie susah sangat nak tidow..:
  • Gaya hidup - kerja syif yang kerap dan tidak teratur
  • Masalah-masalah fizikal seperti mengalami kesakitan, masalah pernafasan, kerap kencing waktu malam
  • Gangguan psikologikal atau penyakit mental contohnya skizofrenia , kemurungan, kebimbangan , stres dan lain-lain.
  • Penyalahgunaan dadah dan alkohol
  • Faktor persekitaran seperti terlalu bising, panas atau terang

Ha..point yang aku bold kan tu..juz wondering..btowl kewr tidak eek klo situation tu bley wat orang tak tidow?huhu..kalo orang tu dah tidow tak payah cakap lorh..bia la mende pown jadi bisng bagai nak rak pown..still lex jewr tidow..muke control jewr..hak3..matahari pown dah naek tinggi ya amat la..tak yah cakap la keterangan nye..lex jewr dye tidow..yang orang2 yang dok lepak tepi jalan tu..yang ley jewr tidow persekitaran kaki lima yang panas ya amat tu..hak3...huhu..bukan aku nak cakap pewr..mang based on experience en..tak caye tanye munz..raje tidow..huk3..ups!!!
tapi bagi aku reason tu tak ley pakai lorh..muahaha..


So pesan aku tidow la selagi ade mase ley tidow because semakin lanjut usia kite semakin kurang lorh sepatutnye tidow kite..huhu..;)


Wednesday, June 17, 2009

Demam tak berape nak demam

Salam...

Korang semua sedar kewr yang sekarang nie ade tournament bola sepak yang tak kurang hebatnye..Confederation Cup 2009..Pada sesape yang tak taw tu, nie aku nak ceritakan sket kat korang..hurm..actually kejohanan nie just for team2 champion..contoh Juara Eropah, Spain..Juara Dunia, Italy..Juara Asia, Iraq..Juara Afrika, Mesir..Juara Ocenia, New zealand, Juara Amerika Selatan, Brazil..Juara Amerika Utara, USA..n last but not least the host Afrika Selatan..

So bertempur la team2 nie nak tentukan juara sebenar di muka bumi nie atau dalam erti kate lain juar segala juara..tapi asal eek taun ni nye cam tak meriah jep tournament nie..still wondering..haha..kewr aku jep yang tak siasat perkembangan orang?haha..anyway one of my favourite team ade kat tournament nie..so aku terpakse la support..walupown demam bola semakin berpudar coz EPL dah abes en..dats y la tjuk blog aku sebegitu..huhu


ha kalo korang nak taw nie la logo Confederation Cup tu..okay la not bad















Hurm..so wat korang yang pencinta bola..support la ekk..huhu

"Makan bola, Tidow bola, Minumlah Tesco Cola"
ahak3..cya...;)

Sunday, June 14, 2009

I'm home

Salam..

Finally aku balik gakz la home sweet home aku nie..huhu..dah abes exam balik la en..so pe la yang peliknye..yang pasti aku bukan anak manje seperti yang smua orang cakap..x kire la aku kt skul mane kewr kat U skang kewr, tak pena nak hilang mende tu..haha..terime jewr la..thankz la smua orang..ahakz..

Nak dijadikan cerite semalam aku balik la ke ipoh nek tren as usual..bukan baru sekali jewr aku nek tren nie..dah berjuta-juata dah..haha..approximate la..x sampai pown sebenanye..pe yang memanaskan pasal semalam walaupon sepanjang perjalanan tu sejuk jewr, menaik jewr bulu roma aku..haha..ha..berbalik cite td..tren tu lambat ya amat..adoyai..4 jam kowt perjalanan..juz imagine la weyh aku yang tidow since b4 tren jalan pown dah tak larat dah nak tidow dah kerana kelambatan tren 2..thankz la kat pakcik drebar tren..hoho..aku yang mengantuk ya amat 2 pown dah x de selera nak tidow..huh..tp..eerr..tak selera pown sampai tapah road gakz aku bantai tidow..hwa3..seryes nagantuk weyh dalam tren..huhu..

Hurm..dalam lebey kurang kul 12.00am, sampai la Tren Express Langkawi yang membawa aku di terminal ipoh..sian parents aku tunggu aku since 10.45 pm..pe mnde yang weird bile aku sampai kat stesyen tu ade plakx cik Azaidi Hussin nie..ish..bukan malam semalam dye pass kan aku kewr tiket tren?bukan kewr malam semalam kewr dye pergi cari aku kat balai polis?adoyai..semua soalan tu laju jewr beratur kat pemikiran aku..haha..finally i got the answer..rupenye dye g kenduri kat teluk intan..then singgah la jap kat umah..taw aku balik ngan dye jewr..ish..

hurm..tapi aku happy la dapat jumpe my beloved parents nie..huhu..teringat lakx zaman aku mude-mude dulu de la benda yang mak aku buat kat aku yang aku tak berapa nak ok... sikat rambut aku. Perghhh dah le di-brylcream-kan atau di-code10-kan rambut aku sampai berkilat rambut aku. Pastu mak aku pegang erat dagu aku dengan sebelah tangan, dan sikat rambut aku dengan tangan dia yang sebelah lagi.

Pastu, eloooookkkkkkkk je rambut aku belah tepi, siap ada garis luruuuuusssss je macam pakai pembaris. Waktu kecik sampai darjah tiga macam tu kira ok laaa kan mak aku sikat rambut belah tepi tu, tapi bila dah darjah 4 tu macam tak ok laa bila mak sikat rambut ni. nak laaa sikat rambut sendiri kan? Pastu, nak laa belah tengah pulak kan?tak ingat la whether rambut aku disikat lg kewr tyme darjah 4 till 6..mak cite eek t.. Ha ha haaa...

tak bley bla lagi, mak aku cam anggap aku nie artis pe..haha..siap bebedak lagi muke aku nie..huhu..bukan sket..banyak kowt..haha..putih jadinye muke aku yang comel nie..ngek3..haha
Mujur lah bila tingkatan satu, aku dah di asrama. Takde lah mak aku sikat rambut aku lagi..




Erk..tibe-tibe terjumpa gambar nie..cane eek mak dowang sikatkan rambut dowang nie...?hwa3..lu pikir la sendiri..



Saturday, June 13, 2009

sOrRy..!!!

salam....

fuh....masalah2...hari yang happy supposely jadi laen lakx..ados...zas...
cmnie alkisah nye..huhu
aku saje jewr la ajak 'dye' kua coz aku pown dah nak balik ipoh dah..saje jewr la en nak spent tyme ngan 'dye'..aku pown ajak la dye malam b4 ktorang kua 2..at 1st cam terpaksa batalakn je niat aku 2 jewr coz bile aku anta message x de respon en..then suddenly hp aku berdering gakz ala ringtone upin n ipin aku..haha..basyir slalu la prihatin kat ringttone aku..huhu..urm..sambung balik, then aku eppy la :) bile 'dye' reply en..huhu..then ayat2 nye ayat, pancing nye pancing aku ajak gakz la 'dye' kua...then dye pown setuju..thankz m0y..hehe...urm then pas kul 3 aku pown tidow..nex day nye aku pown tersedar la..dah kul 11 lebey kowt..pe lagi mencanak la aku..riso si 'dye' tgu lame2..keke..aku rushing la mintak tulun kurin hantakan kat stesyen serdang..huhu..
then tunggu la aku kat train 2..naseb la x lame aku tunggu..klo x bergoyang gakz la lutut aku nie..hehe..ups!!!aku pown g la kat kl sentral and then tuka monorail g imbi..

ha..nie nak dijadikan 1 cite lagi..bley lakx aku ley sesat lakx cari monorail 2..adoyai sengal towl..ish..coz aku x pasan lakx sepanjang jalan g monorail 2 de kedai2..haha..mybe aku g situ ngah siang panas2 kowt..so ley la nampak..huhu..then g la imbi..aktiviti 1st aku g la cari ticket wayang..takowt abes en..cite night at the museum..then memandangkan ari nie ari jumaat aku g la menapak sampai jumpe masjid yg dekat ngan times square..huhu..nasib bek aku sempat gakz la dengar khutbah..hoho..then afte smayg aku pown g layan secret recipe sat ngan 'dye'..bermanjew2 sat kat situ..muahaha...then sharp 3.50 kitorang masuk hall cinema...tengok cite yang dowang gembar-gemburkan best sangat 2..hehe..bes la gakz cite 2..walaupon aku tertidow jap..keke..ups!!kantoi..then ktorg lepak2..bla3..bla3..

sad story start here..bile kitorang nak g smayng maghrib 2 kat surau ts yg s**k 2, ish geram aku ngan pencuri 2..x pasal2 surau lakx yang kene..adoyai..ampun2..aku pown semayang la ngan khisyuknye..hehe..then when everything settles aku pown turun la n tunggu si 'dye'..lame gakz aku tunggu..kehulu kehilir aku g..cm x sedap ati gakz aku..tapi pe ley wat..hp pown ngade2 wat hal..damn s**k..abes battery lakx..ish..tyme2 nie gakz ko nak wat perangai..kang aku campak kang kat dalam lombong baru ko taw..haha..then x dapat la 'dye' mengcontact aku..so aku troskan la menunggu..then suddenly when aku lepak kat kerusi floor 7 tu..tb2 2 gal datang kat aku..then afte dye xplain something2 muke aku berubah gile..perasaan bercampur baur..x pena2 jadi cm nie..tb2 jewr tyme nie gakz nak jadi..hurm..n 'dye' pown xplain kat aku smua terjadi..aku tb2 blur x taw nak wat pe..ngan hp pown behave like s**k..argh..tension2..then ade la mak guard nie..soh aku wat report kt bawah..mang bawah abes la tempat 2..naseb dye guide aku g..klo x sesat lagi la aku..hurm..then aku pown menghadap la pak guard security yang under company pe tah..cap ayam kowt..keke..then kene la isi borang2 n then diinterview la oleh otai security kat situ..haha..then aku pown cepat memblahkan diri..haha..then aku cepat2 g kat si 'dye'..riso lakx aku kowt2 dye skali ilang..haha..masak aku..menangis cam kassim selamat aku..haha..then ktowang pown decide la g report polis kat ibu pejabat polis Tun H.S. Lee somewhere Dang Wangi..think so..then about 2 hours we spend time there..klo orang rmai ley la aku terime..wth weyh..patut la slogan pown dah tuka..klo dulu mesra, cepat dan betul..now tah pe kejadah nye tah..huh..kusut aku cops nie..A.C.A.B...then finally 'dye' dapat gakz la call mam dye..n her mum decided to take her at the police station..aku mang segan la nak naik sekali..mang klo boley aku mang nak tolak ouh naek ngan mama dye..tapi ape kan daye 'dye' desak aku..n mama 'dye' pown cm de la talk2 n some advice 2 her..bese la kn seorang ibu cm 2..huhu..teringat lakx mak aku..sob3..then aftter perjalanan yang meyegankan sampai gakz la kat umah ampang nie..haha..what a day...





SORRY TAW..I REALLY DIDNT MEAN IT..MAYBE THAT IS THE LAST DAY WE HANG OUT...?I ACCEPT IT........

Thursday, June 11, 2009

sTarT bLogGinG..yEay!!

salam...
finally tercipta gakz blog aku..huhu...tyme2 final nie gakz la aku nak membzkan diri wat blog..;p
adoyai...pape pown paper dah nak abes dah..huhu..happy2...x saba nie nak mengenjoykan diri dari tekanan final..hehe...

urm..so for the first entry nie..juz nak wish thankz to munz coz mengajar aku sket2 input pasal blog nie...huhu...credit 2 u munz..u r rocks..

so, cukup la kowt for the 1st entry..hehe

cya..;)
There was an error in this gadget