:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Sunday, November 21, 2010

Salam and Hye all...

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi ini..tak semua orang bernasib baik untuk dipanjangkan umur oleh Allah s.w.t , syukur atas nikmat kehidupan yang diberikan..

Sekarang memang musim sukan asia la kan..walaupun prestasi Malaysia memang under par la orang kata...kecewa jugak aku tengok kontinjen Malaysian nie..tapi apa boleh buat kan..tak taw misi 9 pingat emas dapat direalisasikan ke tak...berdoa je la rakyat Malaysia...Cerita pasal sukan ni teringat lak mak aku pernah cerita punya la minat tengok sukan-sukan ni sampai dulu masa aku umur 3-4 tahun pagi2 lagi dah duduk depan tv semata-mata nak tengok sukan nie...yang kelakarnye punya la tak nak miss walaupun sedetik pun sukan nie siap rilek je terkencing dekat kerusi depan tv aku tu sekarang pun buat lgi =p ahaha...maaf mak nakal sket kecik2 dulu..tapi aku sekarang takla sefanatik kecik2 dulu tgk sukan2 semua nie..tak kira la sukma, sukan sea, sukan asia, sukan komanwel, supah , sukan olimpik..juz tgk kalo ade malaysia je and renang berirama olahraga...heee..ok hari ini mari kita sokong Lee Chong Wei lwn musuh tradisi Lin Dan! ayuh bangkit!



goodluck chong wei! mesti kalau dia baca blog aku nie dia terharu...hahaha

Kind of me la korang2 duk umah mang jarang nak updatenye pun...malas, takut, n macam2 lagi..cuti pun dah nak habis pasnie kembali ke sekolah la...result pon dh nak keluar ok sangat takot! goodluck lo all! berdoa banyak2..doakan saya juga! jumpe lagi sem depan!

p/s : terima kasih melayan cuti ini! *wat muke ribena* all the best!

Thursday, November 4, 2010

Ketenangan


Salam and Hye all..

Alhamdulillah final dah pun habis..so cam biasa la final no komen la..mang dah abes final aku akan mencarut zip mulut..life still goes on..nothing to be regret..ok lets move on..

korang still ingat life's brief candle poem?

To-morrow, and to-morrow,
and to-morrow,
Creeps in this petty pace from day to day
To the last syllable of recorded time,
And all our yesterdays have lighted fools
The way to dust
y death.
Out, out, brief candle!
Life's but a walking shadow,
a poor player
That struts and frets his hour upon the stage
And then is heard no more:
it is a tale
Told by an idiot,
full of sound and fury,
Signifying nothing

nothing pun just cam terfikir sekolah bukan takat faham poem nie..tapi hafal siap..tapi dah naik dewasa aku dah semakin malas..kenapa ya?




cuti nie cuba la muhasabahkan diri sikit..sebab entah tekanan dalam fikiran aku ni..aku pun tak taw ape puncanye..




**saya memang orang yang agak rumit..hope holiday nie boley memberikan ketenangan kepada saya..
happy holiday you all! have a sweet time with your family! (:

p/s : hope lebam2 smua cepat sembuh ye! (:

There was an error in this gadget