:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Tuesday, April 27, 2010

Kenangan

Salam and Hye all..

Dikala cuti yang panjang ni tiba2 lakx aku teringat zaman dulu2..zaman sekolah menengah dulu..
rindu rasenye saat dimana kehidupan asrama dulu..kawan2 sekolah aku dulu..cikgu2 yang mendidik aku..thankz cikgu..luv u!!
kat sekolah 2 la aku belajar semuanya..
ape yang bestnye aku masuk asrama semaximum usia la..start masuk F1 sampai la F5..
memang aku dapat rasa la betapa bestnya duk kat asrama..

ape aktiviti aku waktu malam..siang..haha..kelakar bila teringat kembali..
korang tengok jela gamba2 nie menceritakan 1001 kenangan..ceewah..:P









































mang banyak lagi gambar actually..tpi nie antara gamba yang matang yang aku amek..yang laen cam x matang je..segan aku nk letak..haha..:P x de la..grau je..yang len t la aku ltk..

p/s : rindu nye sekola n awek2 sekola..ade ke?wakaka (:

Sunday, April 25, 2010

Fakta Yang Hampir Benar

Salam and Hye all...

Agak lama jugak la nak post something tapi rase cam sangat la malas keterlaluan..
padahal banyak je event dh berlaku kan tapi aku x post pown benda tu..x pela..
hehe..

aku nak share kat korang semua yang fakta yang agak pelik tapi benar..yang berkaitan antara satu sama lain..selamat membaca..:)

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila duduk tahiyyat akhir)



p/s : hanya sebagai hiburan hujun minggu..selamat hari Ahad!!

Monday, April 5, 2010

Soccer koors

Salam and Hye all..

Ni nak cite sket..sempena World Cup yang dah nak start nie macam2 la ragam tak kire la penonton ke..stesen2 tv ke radio ke..yela kan mane tak nye 4 taun sekali je pun kan..

Nak dijadikan cerita aku pun terpergi la salah satu game show yang akan dilancarkan RTM sempena World Cup dalam bulan 6 nanti..Pengacara dia Mek yang kelate 2 n seorang perosak pengulas sukan saudara Fazli..

Aku and jep g la sampai ke angkasapuri nk g benda 2..kami berbayar ok..bukan free2 yea..
huu..pergi sahaja dah dapat RM70 and kalau menang cheer dapat la lagi RM100..
so kitorang pun cam excited la..masuk tv pulak..

Kitorang just support ada la peserta nie..dorang mewakili north korea and 1 lagi kumpulan mewakili Brazil..so kitorang kena la perform sorakan kan bertanding dengan penyokong yang laen..penat la pula bercerita..tengok gambar dulu la..





















And kitorang menang..sangat2 seronok..jangan la korang tengok rancangan nie..malu weyh..
malu orang perak..haha
^^
There was an error in this gadget