:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Sunday, March 21, 2010

Kehidupan

Salam and Hye all..


Ini saje jela nak share kat korang sedikit cerita kan tentang kehidupan..

Alkisahnya bermula...

Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya kepada guru. Ketika itu guru tersebut sedang sedang mengajar tentang kasih sayang.

Pelajar : "cikgu macam mana kita nak pilih sesorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang?Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?"

Cikgu : " ok kamu ikut ape yang cikgu suruh. Kamu pergi ke padang, kamu berjalan diatas rumput sambil memandang rumput didepan kamu, pilih yang paling cantik tanpa menoleh belakang lagi walaupun sekali. Dah petik rumput yang paling canti, bawa ke kelas."

Apabila pelajar itu pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya. Cikgu bertanya kenapa tiada rumput yang dipilih?

Pelajar : " tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai penghujung padang, saya tak jumpe pown yang paling cantik mungkin ada diantara dibelakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi dah cikgu kate tak boleh toleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik."

Cikgu : " Ya itulah jawapannya maknenye apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya..Jangan kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku Semoga yang berlaku tidak berulang lagi dan ingatlah orang yang paling kitas sayang itulah yang paling cantik dan paling baik mahupun nak ikutkan banyak lagi cantik and baik seperti rumput tadi..



Nothing to comment just want to wish u guys gudluck for final and strive for excellence..^^

10 comments:

Wo0dBuRy CraZEe said...

best2!!l

Azrizal Hussin said...

haha..mantap!!
gudluck final wc..

fakhruddin said...

so maksudnya lepas ni aku kena sayangi & hargai ko koci. sementara ko masih ada. i love you.


hehehe

Azrizal Hussin said...

haha..sengal kudin comel nie..
huu..smentara masih ade..cm doa mati cpt je?
haha..
love u 2..haha

Anonymous said...

ya koci konklusinye bkwn biar seribu bkaseh biar bersatu..
ek....? =S

Azrizal Hussin said...

yea2..pandainye die wat conclusion..
bersatu?besatu pown boleyh..
hoho..insyaallah..
(:

fakhruddin said...

tak habis2 comel. ko pun comel jugak koci. haha. love you too je? bg la flying kiss ke, belanje makan ke baru best! :)

Azrizal Hussin said...

wah awak..t la pas agame kite bgi kat awak yea..
hihihi

:P

fakhruddin said...

okay. nanti saya claim dari awak ye. kalau awak tak tunaikan apa yang awak dah janji, siap lah awak. rawwwrrr!!

pencari sejati said...

yap. bagus.

There was an error in this gadget