:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Monday, August 15, 2011

Pantang larang di universiti atau kolej

Setelah beberapa semester menjadi pelajar universiti, berikut adalah tips supaya tidak digelar 'kerek' atau 'gedik'.hehe...





  1. Kalau boleh biarlah steady. Cool je. Tak payah cari publisiti murahan.
  2. Senyumlah. Tapi jangan sampai jadi macam kerang busuk (jangan melampau).
  3. For ladies, kene jual mahal cket. Tak payah jadi murah sangat nak tegur semua lelaki.
  4. Jangan berlagak pandai atau pandai-pandai nak buat semua benda.
  5. For ladies lagi (for guys pun bole kot), jangan pakai make up tebal.
  6. Tak kiralah untuk jawatan apa sekali pun, jangan nak mengada calonkan diri sendiri.
  7. Berkawanlah dengan orang yang paling dekat macam housemate atau roomate untuk menghindarkan diri dari dicop gedik. Nanti kalau ada orang tuduh, bolehlah housemate atau roomate tolong back up-kan.
  8. Jangan terlalu menunjukkan yang anda bajet hot.
  9. Tak payah buat blog. Untuk mengelakkan rahsia kegedikan terbongkar.
  10. Bergayut ngan bf atau gf sampai tak hengat.
  11. Jangan nak speaking sangat lah.
  12. Jangan suka mengampu lecturer.
  13. Jangan ketawa kuat-kuat dekat cafe atau foodcourt atau yg sme waktu dengannya.
  14. Jangan jadi pakar agama tak bertauliah.
  15. Jangan pinjam barang orang lain banyak sangat.
  16. Biarlah berbakti atau berbuat baik tanpa perlu nak kecoh.


p/s : rilek2...ni cuma hasil pemantauan peribadi sahaja. kalau ade sesape yang terasa maaf k. chill ~ =)

6 comments:

BlaBlaBla said...

kocikocikocikocikocikocikoci muahaha gedik tak gua? ehhh ape gua ni.. -__-'

Azrizal Hussin said...

eerrr...gedik2..gua pon boley!
BLABLABLA?

fakhruddin said...

gedik lah kau. "tak payah buat blog konon"

haha

AZRIZAL HUSSIN said...

haha..wekk2x kud! >.<

afifahramli said...

marah kudin. haha

AZRIZAL HUSSIN said...

hahaha...dush!

There was an error in this gadget