:: followers ::

:: me myself and i ::

My photo
Before you judge me get to know me first. You can't tell your heart what to do because it does it all on its own. Life ain't easy. I didn't wish to be everything to everyone but i did wish to be something to someone.

Tuesday, March 29, 2011

Oh Dunia!

Salam and Hye all...

Fuhh..lama gila x sentuh blog nie..x taw malas terlampau sangat nak update..tengok2 pembaca semua dah lari..=p

Final dah selesai semua dah settle dah boring sangat la nie sampai boleh update blog..
oke post kali ni ilmu baru untuk diri saya n anda semua..=]

macam kita tahu dunia kita nie bukan manusia je yang ada banyak makhluk2 halus..so nk cite la mengenai red syaitan..jenis2 dia..

1) Tsabar

Dia selalu mendatangi orang yang sedang kesusahan atau dilanda musibah, seperti kematian, banjir dan sebagainya. Kemudian dia membisikkan dan menyatakan supaya timbul perasaan benci terhadap Allah swt. Kemudian orang yang ditimpa musibah itu marah dan caci maki terhadap ketentuan Allah swt terhadap dirinya.

2) Dasim
Syaitan inilah yang selalu berusaha dengan sekuat tenaganya untuk mengadu domba, menimbulkan perasaan benci satu sama lain dikalangan suami isteri sehingga terjadi perceraian
3) Al-A’war
Makhluk laknatullah ini adalah specialist dalam urusan terjadinya perzinaan. Anak-anak dia menjadikan tarikan bahagian tubuh kaum wanita ketika mereka keluar rumah, khususnya kaum wanita masa kini, betul-betul sangat menggembirakan iblis di kerajaannya yang besar.

4) Maswath
Specialist dalam menciptakan pembohongan besar maupun kecil.

5) Zalnabur
Syaitan yang satu ini berkeliaran di pasar-pasar di seluruh penjuru dunia. merekalah yang menwujudkan pertengkaran, caci-maki, perselisihan, dan bunuh membunuh antara sesama manusia.


p/s : sama2 la kita berdoa agar dijauhi dari perkara2 yang dikeji..amin!
happy holiday!! pengomen tegar blog nie?masih wujud?=p

16 comments:

afifahramli said...

:)

p/s: remove le link yg de malware tu.

Azrizal said...

cne?ajar2..tataw!

afifahramli said...

link hakim lounge tu. remove la. t ok blek. :)

Azrizal Hussin said...

cne taw lak dri link 2?

afifahramli said...

kn awl2 bkk ade dia tnjuk link ape. da ok da. bgus ikut arahan huhu :p

Azrizal Hussin said...

ouh ek?tataw la plak...tq2 byk..=]

afifahramli said...

aite. happy holiday. setan byk, moga dijauhkan :)

Azrizal Hussin said...

oke n lgi 1 jgn emo2..=p

afifahramli said...

huhu. baikk. x emo la. ok je *kening2

Azrizal Hussin said...

kening pon masih emo?sudah2 la emo 2 akak oiii

afifahramli said...

kening ok je. haha. i'm totally fine. takde emo aihhh. happpyyyy je azrizal oi! :D

jual rumah jakarta selatan said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari jaksel.

mahaliul falah said...

kulonuwonnnnn..

jual rumah jakarta selatan said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari kendal

There was an error in this gadget